Bröllopsgästernas fotografering

Ska gästerna få fotografera under bröllopet eller inte? Många väljer att be gästerna att inte fotografera under vigsel och fest och andra låter gästerna fotografera och filma hur mycket de vill under hela dagen. Ett mellanting kan vara att låta gästerna fotografera och filma under festen men att brudparet vill att det endast är den professionella fotografen som fotograferar under vigseln. Har ni inte bestämt er för hur ni ska tänka om gästers fotograferande kommer här några fördelar och nackdelar med att låta gästerna fotografera och filma.

En fördel är att ni kommer att få fler bilder, från flera olika platser och i andra vinklar. Er fotograf kommer ju bara kunna vara på en plats vid varje tillfälle. Det kan hända mycket under en dag och då kan det vara kul att se bilder och filmklipp från tillfällen där ni inte var just då. Ni kan be era gäster samla alla sina bilder i en app, så att ni enkelt kan ta del av alla bilder. Det finns många olika appar som ni kan använda, en av de är Celebrate: https://apps.apple.com/us/app/celebrate-share-photo-video/id1453163913

En nackdel är att vissa gäster ställer sig i vägen, framför och blockerar vägen för fotografen. Detta är väldigt vanligt, att exempelvis en närstående ställer sig framför fotografen under de viktigaste ögonblicken, eller går framför kameran. Gästernas bilder brukar inte heller vara i samma kvalité som fotografens, vilket gör att det inte går att göra utskrifter eller att bilden har för dålig upplösning för att vara med i ett fotoalbum. När många ska ta kort så fokuserar de inte på nuet utan på bilderna, vilket gör att de inte är helt närvarande under er bröllopsdag. Om många tar bilder och filmar så är det enkelt att det blir lite stelt och obekvämt om man har flera kameror och mobiler riktade mot än.

Det kan absolut vara roligt men bilder från olika situationer och vinklar men det är så lätt hänt att gästerna då fokuserar på sina mobiler eller kameror. Tycker ni att det skulle vara jobbigt att be gästerna att inte använda mobil eller ta bilder, be vigselförrättaren eller toastmaster/toastmadame säga det innan vigsel.

/ Caroline, bröllopsfotograf i Nyköping, Stockholm och Sörmland

www.fotografcaroline.se

Bröllopsfotografering

 

 

 

Ni väljer hur många timmar av er bröllopsdag som ni vill bli fotograferade på. Jag har olika paket för 2, 5 och 12 timmar och jag kan även skapa ett helt eget paket som passar er. Är ni intresserade av att boka mig som er fotograf så kan ni börja med att kontakta mig för att se om jag är ledig på erat datum. Därefter kan vi ses för att prata om ert bröllop.

 

 

 

Jag som fotograferar heter Caroline Sahlberg och jag har vunnit priser för mina bilder både i Sverige och internationellt.

Här kan du hitta mer information:

Kontakta mig gärna för att se om jag är ledig på ert datum. Kan jag på er bröllopsdag så brukar vi ha ett möte online eller irl, för att prata om ert bröllop.

 

Ni kan ringa, smsa, maila eller fylla i formuläret nedan.

 

Jag ser fram emot att höra ifrån er.

 

/ Caroline Sahlberg

 

mail: caroline@fotografcaroline.se

mobil: 073-823 00 19 (skicka gärna ett sms så ringer jag upp)

 

 

send

Tack för ditt meddelande. Du kommer få svar inom kort. :) / CarolineError submitting form. Snälla försök igen eller skicka ett mail till caroline@fotografcaroline.se

Fotograf Caroline

Bröllopsfotograf

 

Högvägen 25 i Nyköping

 

073-8230019

caroline@fotografcaroline.se